Shopping Cart

STERK GEREDEN, MAAR ZONDER SUCCES

Posted by BEAT Cycling Club on

Vandaag reed de wegploeg de GP Marcel Kint. In deze UCI 1.1 wedstrijd mocht de wegploeg het opnemen tegen een sterk deelnemersveld met 11 Pro-Continentale ploegen met wereldtoppers als Niki Terpstra (Team Total Direct Energie), Nacer Bouhanni (Cofidis, Solutions Crédits) en Bryan Coquard (Vital Concept – B&B Hotels).

Het peloton vertrok om 12.45 in Kortrijk. Niet lang na de start reed Yves Coolen weg van het peloton. Samen met vier andere renners pakten zij een aantal minuten en vormde hij de kopgroep van de dag. De voorsprong van het vijftal groeide naar maximaal vier minuten. Het sprintersploegen in het peloton controleerden de voorsprong van de kopgroep waardoor de voorsprong lang tussen de drie en vier minuten bleef hangen.

Met nog 50 kilometer te gaan begon de strijd in het peloton. De ploeg Corendon – Circus trok het peloton op het lint, en zorgde voor een aantal breuken in het peloton. De jongens van BEAT zaten tijdens deze fase van de koers continu sterk vooraan in het peloton, waardoor de ploeg altijd vertegenwoordigd was in de voorste groep. Het peloton kwam echter telkens terug bij elkaar en 20 kilometer voor de finish kwam de rust en organisatie ook terug in het peloton.

De voorsprong van de kopgroep was inmiddels gezakt tot een minuut. De koers leek onvermijdelijk op een massasprint uit te lopen, tot Dries de Bondt (Corendon - Circus) in de slotkilometers vanuit het peloton aanviel. De kopgroep reed nog steeds voor het peloton en een mogelijke verrassing leek in de maak. Dries de Bondt haalde de kopgroep bij en ging gelijk door. In de laatste kilometer werd de renner van Corendon – Circus, samen met Andreas Kron (Riwal Readynez Cycling Team), die vanuit de kopgroep was aangesloten, alsnog teruggepakt door het peloton.

De koers eindigde dus, zoals voorspeld, in een massasprint. De favorieten maakten in deze eindsprint hun rol waar. Bryan Coquard kwam als eerste over de streep en sleepte zo de overwinning binnen. Nacer Bouhanni, winnaar van vorig jaar, sprintte naar plek twee. De renners van BEAT konden zich na een sterke koers niet meer mengen in de eindsprint. Luuc Bugter eindigde op plek 16. Ook Piotr Havik, Martijn Budding en Adam Lewis eindigden in de voorste groep.